Welkom op Thorbecke Prinsenlaan!

Je staat voor een belangrijke keuze: je zoekt de beste middelbare school voor jou. Thorbecke biedt je in elk geval een veilige en optimistische plek. Bij ons word je uitgedaagd om zelfstandig keuzes te maken en daar verantwoordelijkheid voor te nemen. Die vaardigheid heb je in je hele leven hard nodig. Daarom bepaal je hier al vanaf de brugklas zelf een deel van je eigen lesprogramma. Zo leer je beslissingen nemen, je eigen weg vinden, goed plannen en samenwerken. Natuurlijk helpen we je daarbij. En het mag met vallen en opstaan...

Persoonlijk

Zo doen wij dat
Onze school heeft zo’n 600 leerlingen. Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen zich gezien voelt, staan er ‘s ochtends altijd docenten en directieleden aan de deur om je welkom te heten. Dat zie je ook terug in onze lessen en je contacten met je mentor. Heb je meer in je mars, is meer mogelijk.

Heel wat te kiezen

Je komt hier om een diploma te halen, op het voor jou hoogst haalbare niveau. Maar het ontdekken en ontwikkelen van je talenten vinden we minstens zo belangrijk. We zijn vooral een ‘gewone’ school, maar doordat we veel topsporters en topdansers hebben, bieden we wel iets extra’s. De wil om iets te bereiken, focus, doorzettingsvermogen en strakke planning: dat is bij ons zichtbaarder dan op andere scholen. Topsporters en topdansers zijn daarin opgegroeid en die sfeer blijkt de leerprestaties te bevorderen, ook als je geen sportief supertalent bent. Zo slaagde in 2017 maar liefst 97% van onze vwo-examenkandidaten!

Topsport en topdans

 

Thorbecke is een officiële Topsport Talentschool. De grootste van Nederland zelfs. Leerlingen die door hun sportbond als toptalent zijn aangewezen, kunnen hier extra faciliteiten krijgen, zoals vrijstelling voor bepaalde vakken. Een studiebegeleider zorgt ervoor dat schoolroosters passen bij de uren die je moet missen vanwege trainingen, wedstrijden en optredens. Ook als topdanser kun je dus prima bij ons terecht. Je bent dan meteen toegelaten tot de vooropleiding van het Lucia Marthas Institute for Performing Arts.

Grote sporters en dansers hebben hier les gehad. Zo zaten er in de selectie voor het laatste WK Voetbal (2014) maar liefst 9 spelers die bij ons zijn opgeleid. Verder ken je vast Olympisch zwemkampioene Inge de Bruijn, internationaal motorcoureur Bo Bendsneyder en de topdansers Guillermo Hilversum (Spangas) en Danny Boom (winnaar van So You Think You Can Dance). Succesvolle sporters die nu bij ons op school zitten, zijn onder meer Lauren Molengraaf (1e klas vwo, Nederlands kampioen mountainbiken) en Cheick Touré uit havo 5 die dit seizoen debuteerde in Feyenoord1.

Sportklas en highschools

 

Ben je geen topsporter, maar wel echt sportief, ook dan zijn wij de beste school voor jou. Bij ons kun je kiezen voor de Sportklas, met extra gym en sport, inclusief bijzondere sporten als golfsurfen, schermen, roeien etc.

Wil je door in één sport waar je al heel goed in bent, of dansen op hoog niveau? Kies dan één van onze highschools. Professionele trainers helpen je naar een hoger niveau, misschien zelfs nog naar de top. Hiervoor moet je wel eerst een test doen om te kijken of je het niveau aankunt.

Meld je hiervoor aan via de knop onderaan deze pagina.

 

Maak ook kennis met onze school via dit filmpje en van de papieren folder kun je hier de digitale variant lezen.

 

Er is nog veel meer over ons onderwijs te vertellen, dus kom kennismaken!

 

Maak kennis

Onze Open dag, informatieavond en kennismakingsmiddag zijn inmiddels geweest. Hopelijk was je erbij en heb je veel gezien en geleerd van hoe het er bij ons op school aan toe gaat.

Heb je toch nog vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op!

Je kunt altijd even bellen, mailen, langskomen, of even rondkijken op de reguliere (niet-groep-8) website.

Zie onze contactgegevens onderaan.

Aanmelden of informatie over inschrijven?
Dat kan eenvoudig hier!

Prinsenlaan
vwo en havo


Prinsenlaan 82
3066 KA Rotterdam
prinsenlaan@tvo-rotterdam.nl
Plan je route >>