Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat!

Leuk dat je meer wilt weten over onze school. Thorbecke Merkelbachstraat is een gezellige, overzichtelijke mavo waar iedereen elkaar kent. Bijzonder is dat je een deel van de uren bij ons zélf invult. 'Thorbecke-uren' noemen we die. Je leert zo kiezen, goed plannen en zelfstandig werken. Daar heb je straks veel plezier van - en natuurlijk helpen we je op weg.

We zien je!

Zo doen wij dat
Onze school heeft ruim 200 leerlingen. Omdat we niet zo groot zijn, kennen we elke leerling goed. We weten al na een paar weken wat je leuk vindt en waar je goed of minder goed in bent.

Maak je eigen keuzes

Je komt hier om een diploma te halen, maar talenten ontdekken en ontwikkelen vinden we minstens zo belangrijk. Zo kom je te weten wat je leuk vindt, waar je goed in bent en wat je ná je diploma wilt doen. Wij willen dat iedereen zich welkom en veilig voelt. Dat is een voorwaarde om met plezier en succes te leren. Mede daarom hebben we duidelijke afspraken waar iedereen zich aan houdt.

Topsport en topdans

 

We staan bekend als een sportieve school. Dat klopt! Thorbecke VO is zelfs de grootste Topsport Talentschool van heel Nederland. Dat betekent dat leerlingen die door hun sportbond als toptalent zijn aangewezen bij ons op school les krijgen. Als toptalent volg je een aangepast programma. Bepaalde vakken hoef je dan niet te volgen en een persoonlijke studiebegeleider zorgt ervoor dat jouw lesrooster past bij de uren die je buiten school moet trainen.

Sportklas en highschools

 

Ben je geen topsporter, maar wel echt sportief, ook dan zijn wij de beste school voor jou. Bij ons kun je kiezen voor de Sportklas, een uitdagend programma waarin je 7 uur per week kennis maakt met allerlei sporten. Ook zijn er interessante theorielessen en leuke clinics, zoals golfsurfen, schermen, roeien etc.


Wil je door in één sport waar je al heel goed in bent, of dansen op hoog niveau? Kies dan één van onze highschools. Professionele trainers helpen je naar een hoger niveau, misschien zelfs nog naar de top. Hiervoor moet je wel eerst een test doen om te kijken of je het niveau aankunt.

Meld je aan voor de testdag via de knop onderaan deze pagina.

 

Bekijk hier de video die van Thorbecke Merkelbachstraat is gemaakt en lees hier (in lage resolutie) de digitale versie van de folder.

Er is nog veel meer over ons onderwijs te vertellen, dus kom kennismaken!

Maak kennis

Open dag, informatieavond en kennismakingsmiddag
Deze data zijn inmiddels achter de rug. Heb je nog vragen, neem dan even contact met ons op! 

Testdagen
De testdagen zijn inmiddels geweest.  

 

Inschrijfdata
De vastgestelde inschrijfdata zijn achter de rug, maar je kan je alsnog aanmelden. Neem hiervoor telefonisch contact op met onze locatie om een afspraak te maken.

Klik hier voor meer informatie en het inschrijfformulier.

 

Aanmelden of informatie over inschrijven?
Dat kan eenvoudig hier!

Merkelbachstraat
mavo


Merkelbachstraat 6
3067 AL Rotterdam
010 - 289 04 95
merkelbachstraat@tvo-rotterdam.nl
Plan je route >>