Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk, de leukste school voor mavo, havo en vwo

Je staat voor een belangrijke keuze: je zoekt de beste middelbare school voor jou!
Leuk dat je komt kijken wat Thorbecke Nieuwerkerk jou te bieden heeft. 

‘Een overzichtelijke, gezellige en ondernemende school waar iedereen elkaar kent’, zo beschrijven leerlingen onze school. Hier stimuleren we jou om je talenten zo goed mogelijk te ontwikkelen én een diploma te halen op het hoogste niveau dat bij je past. We dagen je uit het beste uit jezelf te halen en leren je hoe je dat kunt doen. Naast alle verplichte vakken bieden wij heel wat extra’s. Bij ons kun je kiezen voor media, sport of theater. Ook leren we je leren en je schoolwerk te organiseren bij het vak skills. 

Het begint hier!

 

"Een gezellige en ondernemende school waar iedereen elkaar kent", zo beschijven leerlingen onze school.

Leuk dat je komt kijken wat Thorbecke Nieuwerkerk jou te bieden heeft!

 

Veel te kiezen

Op Thorbecke Nieuwerkerk kun je jouw talenten ontwikkelen. Naast alle verplichte vakken kies je ook voor een profielklas. Kies je voor Media? Dan leer je onder meer vloggen, programmeren, websites maken en foto’s bewerken. Zien we jou binnenkort op ons eigen Youtube kanaal?

Sta je liever op het toneel? Kies dan voor Theater en Dans. Je krijgt lessen van hippe dansers en professionals uit het theater. Met elkaar werk je toe naar een zelfgemaakte voorstelling in het theater.

Of kies voor de Sportklas! Volg gave clinics en maak kennis met veel nieuwe sporten. Je leert alles wat je nodig hebt om later zelf sportles of training te geven.

Met ons nieuwe profiel Loepklas leer jij jezelf maar ook de de wereld om je heen kennen. Je ontwikkelt vaardigheden om je eigen mening te vormen. Je leert hoe je goed kunt debatteren, presenteren, samenwerken en projectmatig werken.

Tunken op Thorbecke Nieuwerkerk!

Op onze school werken we met een flexrooster. Dat betekent dat je iedere dag 3 of 4 vakken hebt die je met je hele klas volgt. Daarnaast zijn er flexuren aan het begin en einde van de dag. Zo’n uur noemen we een tunk-uur. Het volgen van flexuren noemen we tunken. Iedere leerling tunkt minimaal 4 uur in de week, meer mag natuurlijk altijd! Er is tunkvaktijd en tunkstudietijd. In de vaktijd kan een leraar je extra uitleg geven of kun je zelf vragen stellen als je iets nog niet helemaal begrijpt. In de studietijd werk je aan opdrachten en bereid je je voor op toetsen. Wil je leren schaken, zingen of bijvoorbeeld bij de schoolkrant? Ook dat kan in een tunk-uur!

Meer weten? We vertellen je graag meer als je kennis komt maken. 

 

Leren doen we samen!  


Drie keer per jaar bespreek je in het doelengesprek samen met je coach en ouders hoe en wat je wilt leren. Door daar goed over na te denken ben jij meer gemotiveerd en kunnen wij je beter begeleiden om het beste uit jezelf te halen. Samen met je coach leer je je schoolwerk organiseren, bespreek je je resultaten en werk je aan je leerdoelen.  

 

Leren voor je toekomst


Bij ons leer je voor je diploma, maar ook voor je toekomst. Daarom leer je bij ons ook samenwerken, reflecteren en begeleiden we je bij het kiezen voor de beste vervolgopleiding. Drie keer per jaar werk je aan projecten waardoor je de wereld beter leert kennen en in de bovenbouw volg je het extra vak Masterclass Ondernemen.

Samen met jou zorgen we ervoor dat je je talenten zo goed mogelijk ontwikkelt én een diploma haalt op het niveau dat het beste bij je past.Nog meer weten?

Bekijk onze promotiefilm >klik<
Check onze 360-graden-Xperience >klik<
Lees onze informatiebrochure >klik<
 


Er is nog veel meer over ons onderwijs te ontdekken, kom kennismaken!


 

Wil je een afspraak maken voor een rondleiding, mail dan naar Stephanie Tatzreiterstatzreiter@tvo-rotterdam.nl​ of bel ons op 0180 - 312 988.

Maak kennis

 

 INSCHRIJVEN VOOR HET  NIEUWE SCHOOLJAAR:

Aanmelden voor het nieuwe schooljaar kan  >hier<  

digitaal  of  

kies je persoonlijke inschrijfmoment  >hier<  

  

 

LIVE STREAM VIA INSTAGRAM

houd onze socials in de gaten!

 

Aanmelden of informatie over inschrijven?
Dat kan eenvoudig hier!