Thorbecke Junior:
jouw eigen plek.

Het begint hier!


Welkom op Thorbecke Prinsenlaan!

Je staat voor een belangrijke keuze: je zoekt de beste middelbare school voor jou.

Wat onze school in elk geval uniek maakt: je begint in Thorbecke Junior! 
In een eigen, veilige en optimistische omgeving voor alle eerste- en tweedeklassers op de bovenste etage van onze school, maken we de overstap van de basisschool naar de middelbare school zo makkelijk mogelijk voor je. In aparte mavo-, havo- en vwoklassen krijg je twee volle schooljaren de tijd om uit te vinden welk onderwijsniveau het best bij je past. Daarin word je geholpen door een eigen coach.

Je voelt je bij ons snel thuis. Bij binnenkomst is de sfeer meteen vertrouwd en veilig. Om dit zo te houden, zijn er duidelijke regels die altijd en voor iedereen gelden.

Heel wat te kiezen

Alle leerlingen welkom

Thorbecke heeft een zeer goede naam als school voor leerlingen met een officiële status voor topsport of topdans, maar bij ons is iedereen van harte welkom.

Zo kun je voor het Thorbecke-profiel kiezen. Hierbij gebruik je de zogenaamde vrije ruimte (vrij inplanbare uren) om bijvoorbeeld je weektaken op school te maken. Je hebt dan bijna geen huiswerk meer.

Anderen kiezen voor een profiel highschool sport (sportbreed, voetbal, hockey, boksen, basketbal, turnen) of highschool dans. Dan begin je twee dagen in de week je schooldag met trainingen sport of dans. Je moet daar wel eerst een sporttest of een dansauditie voor doen.

 

Zo doen wij dat

Onze school heeft ongeveer 915 leerlingen. Het gebouw is ruim, overzichtelijk en licht, en heeft professionele sport- en danszalen. Op elke verdieping is er een ruimte om zelfstandig te werken. Op de bovenste verdieping bevindt zich, zoals hierboven beschreven, Thorbecke Junior, dé eigen plek voor leerlingen van leerjaar 1 en 2.

Leren tot je het kunt

Leren tot je het kunt’ is een van de uitgangspunten in ons onderwijs. Leren is veel meer dan alleen een resultaat halen. Wij helpen je graag om te ontdekken of je nog meer in je mars hebt. Maar we geven ook extra aandacht en ondersteuning als het even niet zo lekker gaat.


Nog meer weten?

Check onze 360-graden-Xperience >klik<
Lees onze informatiebrochure >klik<


 

Maak kennis

 

Klik >hier< voor meer informatie over onze highschool profielen

Aanmelden voor het nieuwe schooljaar: >klik hier< 

 

Aanmelden of informatie over inschrijven?
Dat kan eenvoudig hier!