Sportieve ambities én
een vmbo-diploma?

Het begint hier!


Welkom op Thorbecke vmbo met sport & dans!

Wat leuk dat je meer wilt weten over onze school. Wij heten niet voor niets Thorbecke vmbo met Sport & Dans, maar bij ons volg je ook gewoon dezelfde basisvakken als op andere scholen, zoals wiskunde en Nederlands. Als je bewegen echt leuk vindt, dan heb je het bij ons vast naar je zin. Wij zorgen er samen voor dat iedereen zich hier welkom en veilig voelt. Alleen dan kun je goed leren en jezelf ontwikkelen. Daarom hanteren we duidelijke regels, waar iedereen zich aan houdt.


 

Jezelf ontwikkelen


Zo doen wij dat
Wij zijn een school met ongeveer 360 leerlingen. Dat geeft een fijne sfeer. Je bent bij ons van harte welkom met een advies voor vmbo basis, kader of k/TL. Wij geven veel aandacht aan sport en dans, want bewegen is gezond, ontspannend en het helpt je bij het leren!

Blijven bewegen


Je kunt in de brugklas al kiezen. Een gewone klas, met extra uren sport en gym. Een highschool breed waarbij je kennismaakt met bekende en minder bekende sporten. Of de highschools, met dans of één sport waarin je nog beter kunt worden.

Je komt hier om je diploma te halen. We zijn er trots op dat vrijwel iedereen dat lukt. We zijn niet zo’n grote school. Onze basisklassen bestaan uit maximaal 18 en onze kader- en kader/TLklassen uit maximaal 24 leerlingen. Daardoor leren we elkaar snel en goed kennen en weten we precies wat jij nodig hebt. Als je extra ondersteuning nodig hebt, kan dat natuurlijk. Deze keuze maken we altijd samen met je ouders/ verzorgers, omdat we het contact met thuis heel belangrijk vinden. Ook helpen we jou graag als je een of meerdere vakken op een hoger niveau wilt volgen. Dit doen we zelfs tot aan je diploma!

 


Highschool profielen

 

Als je echt fan bent van bewegen, zijn wij de beste vmbo voor jou. 

Wil je door in één sport waar je al heel goed in bent, of dansen op hoog niveau? Kies dan één van onze highschools. Je krijgt dan 4 uur per week training van professionele trainers die ervoor zorgen dat je op een hoger niveau kunt presteren.
Hierbij moet je wel van te voren een sporttest of auditie doen om te kijken of je het niveau aankunt en of dit onderwijs bij je past.
Of kies voor highschool sportklas breed, waarin je kennismaakt met allerlei verschillende en uitdagende sporten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Topsport en topdans

 

Thorbecke is een officiële Topsport Talentschool. De grootste van Nederland zelfs. Leerlingen die door hun sportbond als toptalent zijn aangewezen, kunnen hier extra faciliteiten krijgen, zoals vrijstelling voor bepaalde vakken. Een studiebegeleider zorgt ervoor dat schoolroosters passen bij de uren die je moet missen vanwege trainingen, wedstrijden en optredens.


Nog meer weten?

Check onze 360-graden-Xperience >klik<

 

Lees onze informatiebrochure >klik<
 

 

 

Maak kennis


Testdagen en audities: *
Highschool Basketbal: dinsdag 21 februari 2023
Highschool Boksen: dinsdag 21 februari 2023
Highschool Handbal: dinsdag 21 februari 2023
Highschool Hockey: dinsdag 21 februari 2023
Highschool Turnen: dinsdag 21 februari 2023
Highschool Sportklas Breed: dinsdag 21 februari 2023
Highschool Voetbal: donderdag 23 februari 2023
Highschool Dans: donderdag 23 februari 2023

* Meld je >hier< aan.

Klik >hier< voor meer informatie over onze highschool profielen.

Aanmeldperiode: 20 februari - 17 maart 2023

Je kan je vanaf 20 februari 2023 digitaal aanmelden.
Klik >hier< voor meer informatie.

 

 

Aanmelden of informatie over inschrijven?
Dat kan eenvoudig hier!

vmbo met
Sport en Dans


Prins Alexanderlaan 151 (stel de navigatie in op Tattistraat, hoek Albertistraat)
3066 NV Rotterdam
010 - 289 04 00
vmbovoorsportendans@tvo-rotterdam.nl
Plan je route >>