Welkom op Thorbecke vmbo met sport & dans!

Leuk dat je meer wilt weten over onze school. Sport & Dans staat groot in onze naam, maar je krijgt bij ons dezelfde basisvakken, zoals wiskunde en Nederlands, als op andere scholen. Bij ons krijg je alleen geen muziek, want in die tijd sporten en dansen wij. Als je het bij ons op school naar je zin wilt hebben, moet je bewegen dus wel écht leuk vinden.

Jezelf ontwikkelen

Zo doen wij dat
Wij zijn een school met ongeveer 360 leerlingen. Dat geeft een fijne sfeer. Wij zorgen ervoor dat iedereen zich welkom en veilig voelt. Alleen dan kun je goed leren en jezelf ontwikkelen. Daarom hebben we duidelijke regels, waar iedereen zich aan houdt.

Blijven bewegen

Je komt hier om een diploma te halen. We zijn er trots op dat vrijwel iedereen dat ook lukt. We zijn niet zo'n grote school en in je klas zitten maximaal 20 leerlingen. Dus leren we je snel en goed kennen en weten we wat je nodig hebt. Als dat extra ondersteuning is, kan dat natuurlijk. Die keuze maken we altijd samen met je ouders/verzorgers. Want contact met thuis vinden wij heel belangrijk.

Topsport en topdans

 

Thorbecke is een officiële Topsport Talentschool. De grootste van Nederland zelfs. Leerlingen die door hun sportbond als toptalent zijn aangewezen, kunnen hier extra faciliteiten krijgen, zoals vrijstelling voor bepaalde vakken. Een studiebegeleider zorgt ervoor dat schoolroosters passen bij de uren die je moet missen vanwege trainingen, wedstrijden en optredens.

 

 

Sportklas en highschools

 

Als je echt fan bent van bewegen, zijn wij de beste vmbo voor jou. Bij ons kun je kiezen voor de Sportklas, waarbij je 8 uur per week kennis maakt met allerlei sporten, daarnaast kan je leuke clinics volgen.

Wil je door in één sport waar je al heel goed in bent, of dansen op hoog niveau? Kies dan één van onze highschools. Je krijgt dan les van professionele trainers die je ervoor zorgen dat je op een hoog niveau kunt presteren. Hierbij moet je wel van te voren een sporttest of auditie doen om te kijken of je het niveau aankunt en of dit onderwijs bij je past.

Meld je voor de testdag Highschools aan via de knop onderaan deze pagina. Neem voor de testdag Sportklas even telefonisch contact op met de locatie vmbo voor sport & dans.

 

Je kunt hier de video bekijken die van het vmbo met sport & dans is gemaakt en hier vind je de digitale versie van de folder.

 

Er is nog veel meer over ons onderwijs te vertellen, dus kom kennismaken!

Maak kennis

Open dag en informatieavond 
Deze data zijn inmiddels achter de rug. Heb je nog vragen, neem dan even contact met ons op! 

Testdagen
Je kunt je nog aanmelden voor de diverse testdagen en audities via  deze formulieren.  

 

Inschrijfdata
Elke woensdagmiddag vanaf 14:00 uur ben je welkom om te in te schrijven (de school is momenteel gesloten voor leerlingen maar blijft open als werkplek).
Meld dit van te voren even telefonisch zodat we zo goed mogelijk kunnen helpen.
Neem het ingevulde inschrijfformulier mee.

 

Klik hier voor meer informatie en het inschrijfformulier.

 

Aanmelden of informatie over inschrijven?
Dat kan eenvoudig hier!

vmbo met
Sport en Dans


Prins Alexanderlaan 151 (stel de navigatie in op Tattistraat, hoek Albertistraat)
3066 NV Rotterdam
010 - 289 04 00
vmbovoorsportendans@tvo-rotterdam.nl
Plan je route >>